dilluns, 18 de desembre del 2017

PSICOMOTRICITAT

DIBUIXAR ÉS UNA ACTIVITAT INTEL·LECTUAL QUE MOSTRA EL MÓN INTERIOR DELS INFANTS QUAN AQUESTS EXPRESSEN LES SEVES VIVÈNCIES VISCUDES O IMAGINADES. EL DIBUIX DE L’INFANT SEGUEIX UN PROCÉS EVOLUTIU: SEGONS SIGUI LA MADURESA EMOCIONAL I LA MOTRICITAT FINA, SERAN EL TRAÇ I LA REPRESENTACIÓ GRÀFICA.
EL DIBUIX ÉS UN DELS EIXOS DEL LLENGUATGE PLÀSTIC, I LA FIGURA HUMANA, L’ESQUEMA CORPORAL, ÉS EL GRAN REPTE A ASSOLIR PELS NENS I NENES EN AQUEST CICLE. ENSENYAR A ENRIQUIR AQUESTES PRODUCCIONS, AMB TOTS ELS ELEMENTS DE LA CARA I EL COS, AJUDA A EVOLUCIONAR EN LA DESCOBERTA D’UN MATEIX I EN EL DESCOBRIMENT DE LES FORMES DE LA SEVA REPRESENTACIÓ GRÀFICA.

A LA SESSIÓ D’AVUI HEM TREBALLAT L’ESQUEMA CORPORAL MITJANÇANT CANÇONS I UN PARELL D’ACTIVITATS. ENS HEM MIRAT AL MIRALL I HEM FET CAROTES. ENS HEM MIRAT TOTES LES PARTS DEL COS I N’HEM PRES UNA MICA DE CONSCIÈNCIA. DESPRÉS, PRENENT COM A MODEL EL COS D’UN COMPANY I D’UNA COMPANYA, HEM DIBUIXAT LA SILUETA EN UN PAPER I HEM ANAT AFEGINT LES PARTS QUE HI FALTAVEN I QUE HAVÍEM VIST AL MIRALL: ULLS, NAS, CELLES, BOCA, DENTS…

ENCARA ENS FALTA PERFECCIONAR-HO, PERÒ DE MICA EN MICA HO ANIREM ASSOLINT I SEGURAMENT QUE AL FINAL DEL CURS SEREM UNS GRANS ARTISTES!1 comentari:

  1. Que bonic anar descobrint-ho tots junts i pas a pas! Gràcies, mestres! Segur que els nostres menuts s'ho han passat d'allò més bé alhora que l'aprenentatge anava fent el seu camí...

    ResponElimina